Pd,egod;...

Спалня Фън Шуй

(6 гласа, рейтинг 4.00 от 5)
  • Посещения: 9341

Обзавеждане на спалнята според Фън Шуй

Спалнята - това особено кътче от нашия дом в който прекарваме около 1/3 от живота си.Там ние почиваме и се зареждаме с енергия.

Особено голямо внимание трябва да се обърне на това помещение и преди да се започне с обзавеждането всеки детаил да се обмисли внимателно. В никакъв случай не трябва да се претрупва спалнята с излишни мебели и по възможност покрай стените не трябва да има нищо опряно освен таблата на леглото.

Спалнята не трябва да е поставена между две врати защото енергията Чи минава между двете  , а  това  нарушава съня.

Спалнята трябва да е възможно в най-отдалечения ъгъл на помещението с видимост към вратата.

Запомнете най-важното при обзавеждането на този ваш кът за спокойствие и релаксация. Никога не разполагайте леглото така че да е точно срещу вратата  така че когато спите краката да сочат към вратата. Това ще унищожи сънят Ви , спокойствието и хармонията в спалнята.

Леглото трябва да е с висока табла към главата и да е подпряно на стената плътно. Не трябва то да е опряно на прозорец или да се намира в средата на помещението. Достапът до него трябва да е свободен от двете страни. 

34

Цветовете на спалнята е препоръчително да са в светли пастелни тонове. Позволява се и оранжевото , но в малки пропорции.

Острите ръбове в спалнята пречат на циркулацията на добрата енергия и не трябва да присъстват в помещението или да се ограничат до минимум.

За това таблата на леглото трябва да е с овални форми. Не е хубаво да го поставите под скосен таван.

Сега за всички който обичат да се излежават в спалнята и да гледат телевизия. Телевизора не трябва да присъства в спалнята. Той възпрепятства правилната циркулация на енергията и облъчва помещението с негативни вълни. 

Също така не трябва да има аквариум в спалнята. Мястото му е в югоизточния край на вашето жилище в хола или трапезарията , но не и във вашата спалня.

Хубаво е да сложите в ъглите на спалнята цветя , но не прекалявайте и не поставяйте големи саксии с декоративни палми или подобни.

Друго много важно правило при обзавеждането на спалнята според Фън Шуй е да няма огледало пряко отразяващо леглото. Ако все пак това е факт и няма как да го промените трябва да спуснете някаква лека завеса между тях.

Хубаво е огледалото да е от вътрешната страна на вратата на гардероба.

Не забравяйте че едно от основните правила за правилната циркулация на енергията е редовно да проветрявате и почиствате спалнята.Никога не разполагайте в нея ненужни вещи и такива който не са Ви приятни.

 

  • Много удобни мебелигарантирано
  • Огромен избордоволни клиенти
  • Кратки срокове на изработкакоректен магазин
  • Свържете се с нас0887 333 949

Вход

създай акаунт